Icaros Desktop

Na distribuci Icaros Desktop začal pracovat Paolo Besser v listopadu roku 2007. Tehdy se pod původním názvem VmwAROS (VE) jednalo o před nadstavenou distribuci systému AROS pro oblíbený virtualizační program VMware. Pro změnu názvu na Icaros Desktop se autor rozhodl v březnu roku 2009, protože si mnoho lidí myslelo, že VmwAROS znamená "AROS pro VMware". 

icaros logo

Od té doby se distribuce rozdělila na tři samostatné verze, které jsou popsány níže. Jako celek je distribuce Icaros Desktop před nadstavená distribuce operačního systému AROS určená pro klasické PC. Lze jej spustit na reálném hardwaru nebo jako samostatný virtuální počítač.

icarosve


icaroslive logo 500

Icaros Desktop LIVE! je kompletní distribuce operačního systému AROS, určená pro přímé spuštění z bootovacího DVD média. Z něj lze tuto distribuci případně nainstalovat na pevný disk, kde jej lze umístit jako druhý operační systém. Tato verze obsahuje zároveň virtuální počítač založený na emulátoru Qemu, jenž umožňuje uživatelům systému Windows si tento systém vyzkoušet v bezpečí. Nicméně taková varianta je o něco pomalejší.


icaroslight logo 500

Icaros Desktop Light je obsahově omezenou verzí distribuce Icaros Desktop LIVE!, která se vejde na klasické CD-ROM médium. Je tak určena pro uživatele, kteří na svém počítači nemají instalovánu DVD mechaniku. Stejně jako u verze LIVE! jej lze spustit přímo z CD a stejně tak je možné jí nainstalvoat jako druhý operační systém na pevný disk.

I přes jistá omezení obsahuje tato distribuce veškeré nejdůležitější nástroje a programy verze LIVE!. Odstraněny tak byly některé zábavné, ale velké části distribuce (např. hra Eternal Lands, emulátor ScummVM a některé další multimediální soubory).


icarosve logo 500

Icaros Desktop VE (Virtual Environment) je kompletní distribucí operačního systému AROS, určenou pro spuštění přímo v systému Windows pomocí programu VirtualBox. Tato verze je primárně zaměřena na koncové uživatele a vývojáře. Tato distribuce umožňuje vyzkoušet a používat systém AROS bez jeho fyzické instalace na pevný disk. Jedná se tak o vynikající cestu jak si vyzkoušet tento operační systém i pro ty, kteří vlastní výkonný, avšak nepodporovaný hardware.

Ke spuštění této verze budete potřebovat program VirtualBox 3.0.12 nebo novější, který si můžete stáhnout zcela zdarma ze stránek firmy Microsoft. Na straně hardwaru je doporučen počítač minimálně s procesorem 1.5 GHz a 512 MB RAM.

Přidat komentář

Rozšíření Amig podle typu

Chart

  • 01 Running
  • 02 Strength Training
  • 03 Cycling
  • 04 Skating
  • 05 Swimming