From Bedrooms To Billions (české titulky)

První informace o dokumentárním filmu From Bedrooms To Billions – The Amiga Years se poprvé objevily v březnu roku 2015, kdy jeho autoři Anthony Caulfield a Nicola Caulfield spustili na Kickstarteru kampaň. Původně se mělo jednat o 90 minutový dokument, věnovaný vlivu Amigy na herní průmysl. Ale jelikož se místo původních 50.000 liber (1.502.300,- Kč) nakonec vybralo 95.299 liber (2.863.354,- Kč), bylo natočeno daleko více a základní dokument má úžasné dvě a půl hodiny plných rozhovorů.

Dokument je pokračováním dokumentu From Bedrooms to Billions (2014), který je zaměřen hlavně na Amigu. Nalezente v něm rozhovory s autory her Populous, The Secret of Monkey Island, Sensible World of Soccer, Defender of the Crown, Syndicate, Alien Breed, Wings, Shadow of the Beast, Turrican II, The First Samurai, Another World, Flashback a mnoha dalšími.

Film si můžete buď stáhnout někde na internetu nebo si jej koupit na službě Vimeo za 15$ (351,- Kč), nebo si přímo u autorů koupit klasické DVD za cenu 10 liber (303,- Kč) nebo Blu-Ray za 15 liber (454,- Kč).

Titulky stažení

Titulky jsou určeny pouze pro hlavní dokument v HD rozlišení, další bonusy už překládat neplánuji. Archiv ke stažení naleznete zde.