FryingPan 1.3.2 - plná verze

Při kapacitách dnešních pevných disků i USB klíčenek je vypalování CD/DVD už dávno za svým zenitem a pomalu už ustupuje do pozadí, stejně jako kdysi diskety a disketové mechaniky. No, ale my jako Amigisti ten technologický náskok zase tolik neprožíváme.

Jako vůbec nejlepší vypalovací program pro Amigu už dlouhou dobu považuju a pravidelně používám právě FryingPan, jehož autorem je Tomasz Wiszkowski ze skupiny TBS Software (ano, ve stejné skupině byl i Mark).

Není sice tak komplexní jako poslední verze Nera, ale svou práci splní perfektně. Vypalování jak datových tak i hudebních CD i DVD médií (včetně mazání přepisovatelných), vytváření ISO obrazů disků a prostě mnoho dalšího.

Poslední verze (1.3.2) pochází z roku 2008, nicméně probíhaly práce už i na verzi 2.0.0, která měla přinést několik novinek včetně podpory lokalizace (a kvůli ní jsem ve své době autora i kontaktoval). Vše se však změnilo v červenci roku 2011, kdy se autor odstěhoval z rodného Polska do Seattle v Americe, kde začal pracovat jako softwarový inženýr pro Google. Nicméně ještě před svým odchodem ukončil veškeré aktivity spojené s Amigou a zdrojové kódy programu FryingPan v červenci stejného roku uvolnil a umístil je na Google Code. Program byl po celou dobu aktivního vývoje prodáván jako shareware a pro registraci své vypalovací mechaniky bylo nutné zaplatit poplatek 25€.

V srpnu stejného roku se pak na základě těchto zdrojů objevily verze pro AmigaOS 3.x (Thomas Steffen) a MorphOS (Sixk), u kterých byla pouze odstraněna nutnost registrace. Uživatelé systémů AmigaOS 4.1 a AROS však měli bohužel smůlu a plná verze se nikdy neobjevila a registrace programu už ani není možná.

No a jelikož to vypadá, že verze bez nutnosti registrace pro systém AmigaOS 4.1 ani AROS se už neukáže, rozhodl jsem se zde uvolnit svůj registrační klíč, který se mi podařilo koupit těsně před koncem. Věřím, že to dnes už nebude nikomu vadit a udělá radost aspoň někomu dalšímu.

Za zmínku stojí, že tento klíč je funkční pro všechny platformy (AmigaOS 3.x, AmigaOS 4.x, MorphOS i AROS), stačí jej pouze umístit do adresáře S:

Ke stažení:

Přidat komentář

Rozšíření Amig podle typu

Chart

  • 01 Running
  • 02 Strength Training
  • 03 Cycling
  • 04 Skating
  • 05 Swimming